Dagens Ridpass

Red i mörkret idag utan pannlampa gick inte så bra såg verkligen ingenting hamnade i diket några gånger för det var omöjligt att se vägen kunde inte ens se Palermo haha.

Som vanligt skrittade vi bara fast han bockade stegra och exploderade för allt. Haha han gjorde aldrig så innan han vi fick reda på att han hade senskada. (Palermo haltade aldrig så eller vad svullen så vi vet inte riktigt när han fick senskadan) Han är helt crazy nu! Så hoppas att han inte har ont längre och att det mer eller mindre har lägt ihop.
Fast så mycket ska jag inte hoppas på. Men jag har skrittat i över 4 månader så jag hoppas verkligen vi får lägga till lite trav snart.

Men vi ska på återbesök i morgon. De ska böja honom och ultraljud:a honom.
Hoppas verkligen att allt har lägt som det ska annars bryter jag ihop...


HELT OTROLIG!


Ser i svängen? :o Helt otrolig är han!

Träningar

När jag tränar så vill jag få fram så mycket problem som möjligt så man förbättra det och gör så det inte kommer fram på tävling. Jag vill inte skapa problem jag hoppas bara att de ska komma fram så man kan fixa det så man förhoppingsvis slipper det på tävling.
Sen tycker jag inte om när en tränare det där var perfekt. Det kan aldrig vara perfekt inte ens Roffe kan vara perfekt dock är han näst in till perfekt men ändå haha.

Visst man hör oftast tränare säga det där var perfekt  till ryttare som inte är så rutinerade och har dåligt självförtroende. Nå låter det helt fel men hoppas ni fattar vad jag menar.

Jag vill få ut så mycket av en träning det bara går. Ett exempel jag hoppar en linje och sen får jag kritik av min tränare. Hoppar om linjen försöker fixa problemet sen får kritik av tränaren och så säger han/hon det gjorde du bra då är jag glad för då har jag fixat problemet men sen vill ja ha något mer att fixa till.
Fast det kanske inte bara tar 1 gång att fixa problemet utan flera träningar.

Men jag vill aldrig hoppa en tränings runda utan att veta vad jag ska träna på. För det är det träningar är till för att bli bättre, hitta problem och FIXA dem.

Jag är aldrig nöjd om jag kommer från en träning utan att veta vad jag ska träna på. Fast det händer inte så ofta men ibland så blir det så.

Sen ska man ALDRIG skylla på hästen. Det är näst intill alltid ryttarens fel. Det är vi som rider och utbildar, det är vi ryttare som ger signaler till hästarna vad de ska göra. Om de blir otydliga så vet inte hästen vad den ska göra. Visst sen kan hästen vara lite "dum" och testa en, men oftast är det alltid ryttarens fel.

Sen kan det gå bra på träningarna men jag vill alltid ha något att träna på. Allt kan aldrig gå perfekt ingen kan bli perfekt. Sen klarar inte alla ryttare att få för mycket kritik. Men jag är så självkritisk och kritiserar allt med min ridning. Men sen kritiserar jag ytters sällan hästen. Det händer nästan aldrig.

Så perfekt kan det aldrig bli. Det som kan komma nära perfekt är Rolf-Göran Bengtsson och Edwar Gal!

Sen måste man få beröm också. En tränare ska säga vad man gjorde för bra och mindre bra. Så kritik skadar aldrig! Synd att det är så många som inte klarar av att ta kritik. Sen klarar jag inte av ryttare som inte gör som tränaren säger. Tycker det är respekt löst att göra så. Eller vissa som knappt lyssnar. Jag försöker göra allt för att få det att gå bra!

Inte för att skryta eller vara kaxig men jag har fått beröm av tränare att jag är så ambiskös och försöker verkligen förbättra min ridning och det är kul att höra för jag kämpar alltid och försöker alltid att göra mitt bästa!


Detta vad mina åsikter och jag står alltid för dem och kommer alltid att göra!




Tisdag

På tisdag ska vi kolla upp Palermo igen. Ett återbesök rättare sagt.
Hoppas verkligen att det börjar gå på rätt väg nu och att det läker som det ska och att det finns hopp om honom.

Men han har bockat och brallat en del så det kanske är ett täcken på att han är bättre i senan.
Fast det är inte bra att han bockar nu för då finns det risk att skadan går upp igen.

Vi har skrittat i 40min i 1 månad och vi har skrittat i 4 månader nu både för hand och på ryggen. Så då hoppas jag att vi får börja lägga till lite trav.

Jag hade tänkt att skaffa Back on Track damasker de ska visst vara rätt så bra att förbygga senskador och inflamationer samt bra för gallor. Dock är de rätt så dyra mellan 700 och 800kr. Men vad gör man inte för sin häst?
Palermo ska få det bästa och jag är beredd att offra en del pengar och andra saker för att få han att bli bra!

Men ni får hålla tummarna för honom på tisdag kväll!

Han började bli så fin innan han blev skadad!
I hoppningen och dressyr. Han gick som en dröm ibland och i hoppningen blev vi bara mer och mer samspelta.

Dages låt:


Every rose has its thorn
Just like every night has its dawn
Just like every cowboy sings his sad, sad song
Every rose has its thorn


To hear that tears me up inside
And to see you cuts me like a knife



Woohoo

Skulle ha utvecklingssamtal idag men är sjuk men fick en mejl och det stod att jag låg + i dressyren :D
Jätte kul!
Haha det trodde jag verkligen inte så det  är lite kul! :)
Dressyren är ändå grunden till allt så det är positivt att ha lite + där!

Jag har även fått arbetstiderna 7 till halv 5. Fast vi får äta frukost och lunch där :)

Kommer bli toppen sen praktiserar jag med min vän också så då känns det alltid tryggare.

Men vill ni att jag ska blogga mycket från praktiken? Om någon är intresserad vill säga :)


Nu gäller det bara att bli frisk haha!

Dagens låt


suck.

Känns som jag aldrig kommer att bli bättre...
Skulle på utvecklingssamtal idag men jag klarar inte av det. Svimmade och sånt igår så jag är inte så taggad på att ha utvecklingssamtal svimfärdig.

Idag så är jag otroligt trött på livet haha. Vill bara att Palermo ska bli frisk så jag kan börja rida.

Det är inte någon som har något tips om vad man kan göra för att senan ska läka ordentligt?
I så fall får ni gärna dela med er av det till mig :)


VARBERG

Ni har inte missat våran blogg va???????
SRG1 Varberg! :D
http://varbergsrg.blogg.se/
http://varbergsrg.blogg.se/
http://varbergsrg.blogg.se/

Opereras...

Ska opereras snart under året för sjätte gången i mitt liv. Dock en liten operation ska ta bort mina ärr som jag har fått från de tidigare operationerna. Ärren ärr rätt fula och stora så vill ta bort dem för det ser ut som jag har en tillplattad mask på benen haha!

Men jag ska sövas och det är lite läskigt tycker jag blir så himla dåligt efteråt vilket inte är så kul.
Fast först måste jag till sjukhuset så de kan kolla på ärret innan dom kan göra något. Fick först tid runt december men fick tid nu om ca 3-4 veckor.


gammal bild

Teknikskydd

Jag tror det är många som INTE vet vad teknikskydd är och vad dom ger för effekt för hästen.


Ja detta är teknikskydd och en del använder det i vardagen i vanlig riding men man bör bara använda det på tävling.
Varför? Jo teknik skydden gör så att hästen får bättre bakbensteknik skydden trycker och gör så hästen måste hoppa på ett sätt så det inte gör ont. De får en väldig onaturlig hoppteknik och hästarna kan få ont i ryggen.
Det är därför man har sätt regler för unghästar att dom inte får ha teknikskydd utan bara såna här modeller:


Erfarna ryttare som tävlar på högnivå använder dom på tävling. På framhoppningen sitter skydden inte så hårt men sen innan de går in på banan drar de åt teknikskydden för att hästen ska få bättre bakbens teknik.
Vissa hästar bryr sig inte men vissa reagerar stark och kan uppfatta hoppning som obehagligt eftersom skydden är inte så behagliga.

Så ska man använda skydden ska det bara vara på tävling!

Jag visste faktiskt inte det här om teknikskydd fören 2 år sedan sen dess har jag faktiskt inte använt teknikskydd.
Jag använde skydden för jag trodde dom skulle skydda mer men då hade jag fel. Det är rätt intressant att så lite vet vad teknikskydd gör.

Men man ska som sagt inte använda skydden på unga hästar eller hästar som är rädd om sina ben och bara till hoppningen :)


Här är något som Svante Johansson har skrivit:

Hur fungerar det med teknikskydd egentligen?


Hej!

Det har varit en del diskussion om teknikskydd på hopphästar i tv. Hur fungerar de så kallade teknikskydden, typ Doda? När kan man använda dem? Vänjer sig en häst vid att ha dem? Är det vanligt att de används på tävling? Tacksam för svar.

Med vänliga hälsningar
Johan

Svante Johanssons svar:

Hej!

De så kallade teknikskydden diskuteras av och till, precis som du säger. Själva idén med dem är att hästarna ska bli mer medvetna om sina bakben och förhoppningsvis förbättra sin teknik.

Det finns olika typer, en del är med vikter och andra som har elastiska remmar som kan dras åt olika hårt. En del hästar bryr sig inte alls om dem oavsett typ och en del hästar reagerar mycket kraftigt på dem. Detta resulterar i en, i mitt tycke, onaturlig hoppteknik som faktiskt ibland skrämmer hästarna och då inte får den önskade positiva effekten som var meningen från början.

Den andra sidan av saken är att hästarna, på grund av den onaturliga tekniken, kan få ont i ryggen och då är det definitivt inget man vill hålla på med. Skydden används ibland på tävlingar, men man ser det mer och mer sällan.

OBS! Detta är definitivt inget man pysslar med hemma på egen hand. Det är i så fall till för professionella ryttare med stor erfarenhet och stort kunnande!

Vänliga hälsningar

Svante Johansson

Räven


Bara jag som är helt kär i denna hästen?
Hoppar otroligt bra kolla bakbenen!
Sen är det klippet Malin nästan åker av haha!

Vinter bilder 2010


Varberg

Vi har startat upp våran blogg igen!
http://varbergsrg.blogg.se
http://varbergsrg.blogg.se
http://varbergsrg.blogg.se
http://varbergsrg.blogg.se
http://varbergsrg.blogg.se
http://varbergsrg.blogg.se


Stadigt

Statistiken går stadigt uppåt!

Dock långt ifrån vad jag hade för några månader sen.
Men hoppas att ni fortsätter läsa och statistiken fortsätter gå uppåt :)

Saknar

Saknar verkligen att rida Palermo ordentligt. Saknar att tävla honom.
Så sjukt tråkigt att han skulle få senskada. När veterinären sa att det var en senskada så krossades alla drömmar om championaten tävla i Flyinge och Falsterbo. Verkligen skit tråkigt!

Jag hoppas verkligen Palermo blir 100% återställd efter senskadan. Annars vet jag inte rikitigt vad jag ska göra.

Ska till veterinären 1 november kommer vara riktigt nervös förra gången var det bra hoppas att det är ännu bättre denna gången men vågar inte hoppas för mycket...

Värre

Åhh har blivit värre idag. Det suger.
När jag vaknade upp var mina ögonlock jätte svullna såg ut som om jag hade varit i slagsmål och svårt att andas, ont i halsen och magen.
Har varit sjuk i över en vecka och det blir aldrig bra. Måste bli bra när jag ska praoa hos Svante Johansson. Men det är jag nog då har det gått 3 veckor så då borde det inte vara några problem.
För jag tänker verkligen inte missa att praoa hos honom iaf!

Nä nu ska jag sova och hoppas på att bli lite bättre!

Enkel Photoshop

Har bara redigerat några bilder lite enkelt:

Simpelt med gillar den andra/sista bilden bäst :)

Dagens Ridpass (mamma)

Mamma skrittade ut idag. Han hade visst varit lite busig och bockat och skuttat om kring haha!
Han har otroligt mycket energi nu.

Just det hittade Palermos halv syster på HästNet
4 åring som hoppar allt!
4 åring som hoppar allt!. Hästar säljes

Typ: Stora hästar -  Inriktning: Hoppning -  Kön: Sto -  Födelseår: 2007
Namn: Polly
Mycket trevligt och snällt sto som är mycket sammarbetsvillig i både hoppning och dressyr. Ca 166. Fina gångarter. Lettiskt halvblod med full stam e: Paezano ue: Epigraf.
Av den nättare modellen. Tävlad hoppning och har prövat på fälttävlan. Är helt otittig och är inga problem att rida ut med i grupp eller själv.
Tränas för tränare regelbundet i både hoppning och dressyr.
Nollade en Pay & Cross på 90 cm. Nollat Pay and Jumper i 90 & 1 m. Startat lokal 0.90 och 1 meter felfritt. Går stadigt i form i dressyren. Kan komma långt i både hoppning dressyr o fälttävlan då hon är helt okomplicerad. Är en underbart snäll häst som kan ridas av alla, då hon aldrig har gjort några dumheter. Är jätte snäll att pyssla med, även att duscha, klippa, lasta och sko.

Ring för mer information:
Sofia 076 7834645
Ulrika 070 1461676

LC/LB

Pris 75 000 kr



Ponny?


Haha Palermo ser ut som en ponny!
Kan han inte göra näsborrarna lite större?

Måste se!


Palermo

Jag tog hem Palermo i lördags för jag är sjuk och kommer vara det ett tag antagligen men nu har jag funderat att jag inte ska ha Palermo i skolan. Jag har han som extrahäst så det blir rätt mycket jobb.
Sen trivs han bättre här hemma. Han får gå i en liten större hage och han får gå ute hela dagarna.

Han är liten galen ibland när man tar in honom från hagen så om han skulle slita sig skulle det inte vara så bra eftersom vi är i ett industriområde. För det är andra som tar in och ut honom det är sällan jag gör det eftersom det är stalltjänstens jobb.

Sen har han blivit lite ouppfostrad. Han bits och håller på men ihan biter inte mig eftersom det fattar han att han inte kan göra. Men det är inte kul att ha en häst som biter andra och jag vet inte hur jag ska fixa det eftersom han biter aldrig mig.
Jaja nu är han hemma i sin älskade box där han får titta ut. Det är rätt skönt att han är hemma nu.

Men på vardagar kommer mamma rida honom eller skritta ut för det är det ända han får göra just nu. Men sen kommer jag hem på fredag och är hemma tills söndagen så jag kommer åka hem varje helg nu.

Jag kommer kanske ta mef mig Palermo tills skolan på våren sen :)

Dagens Tips

Ett litet tips som är rätt viktigt som många gör fel och det är att många smackar när man ryggar.

Det är så FEL det bara kan bli. En smackning betyder framåt för hästen så om vi smackar och ska få hästen att gå bakåt och då får hästen dubbla signaler vilket inte är så bra.

Så smacka aldrig när du ska rygga!!!

Free Jump SOFT'UP Eskadron

Såg att hööks har börjat sälja Free Jump stugbyglar

Finns bara i svart och brunt men hoppas verkligen att dom ta in fler färger :)
Klivka HÄR för att komma till hööks!

Dom har även fått in

Senskydd Flexisoft Air Easy Eskadron



Märker att hööks får in mer och mer märkes utrustning ett stort plus från min sida :)

Angående hoppa av skolan

Har fått en del kommentarer om hoppa av skolan inlägget. Det är inte så mycket fel med skolan utan det är att jag skulle haft Palermo som skolhäst och utveckla med honom sen blev han skadad och då är jag tvungen att rida skolhäst.

Jag tycker inte det är så roligt att bara rida skolhäst för jag måste ha tävlingsmål för att ens vilja rida. Så att bara rida runt på en häst som inte ens är min och som jag inte ens får tävla så suger det.

Jag valde Sveriges ridgymnasium för att jag skulle utvecklas med MIN häst. VI skulle utvecklas tillsammans och jag skulle utbilda honom eftersom han bara är 4år. Så det är jätte tråkigt att inte kunna tävla. För det är det jag älskar att göra.

Men sen valde jag inte bara SRG för att utvecklas med Palermo utan att jag vill jobba med hästar och sen gå utbildningar som unghästutbildning och beridare. Jag hade inställningen att jag skulle ha Palermo som skolhäst men sen sket det sig eftersom han blev skadad. Jag tänkte faktiskt tacka nej att gå på SRG men jag gjorde det ändå för jag vet inte vart jag skulle gå annars.

Men jag är nöjd med mitt val det suger bara att rida skolhäst för min del.
Jag rider en jätte rolig häst på skolan men som sagt jag saknar att tävla och utvecklas med min häst.
Det är rätt jobbigt att se alla andra rida sina hästar tävla och träna, se dem utvecklas tillsammans man blir lite deppig. För jag vill också utvecklas med min häst och tävla.

Men förhoppningsvis får jag ha Palermo som skolhäst i 2an!
Så jag tänker inte byta men ibland får man sina svackor.


.


R.I.P

Min första ponny som jag fick på min 12 års dag har dött <3<3<3<3:(

My Love

Ny tidning


Expressen har visst gjort en hästtidning har hör att den ska vara lite halv dålig bara kändisar med och inte ryttar kändisar lite tråkigt faktiskt det är det man vill läsa om.

Är det någon som har läst tidningen?
Vad tyckte ni om den isf?

hoppa av skolan?

Just nu går jag på Sveriges Ridgymnasium i Varberg men jag funderar på att hoppa av.
Jag utvecklas inte där som ryttare som jag trodde jag skulle göra. Skolan är för mesig och konstig.

Som när vi skulle åka till flyinge några i min klass och vi åkte på skoltid men våra föräldrar hade sjukanmält oss och några tog ledigt och det var en mamma som körde ner oss i en minibuss. Men dom skickar mejl till alla föräldrar och skriver att mamman som körde oss hade blivit in lurad i detta och sådant skit snack. Det stämde verkligen inte!
Sen har dom ändå gett oss frånvaro även fast vi var sjukanmälda. Dom ska ändå bara skita i vad vi gör när vi är sjukanmälda. Sen hängt ut oss på facebook och skrivit att vi skulle skolka. Sen förstår jag att dom blir oroliga men dom ska ändå inte förstora upp så som de gjorde.

Så funderar starkt på att hoppa av skolan.
Fast jag vet inte vad jag sa börja annars och sen har jag hamnat i världens bästa klass.
Det är klassen som gör att man vill till skolan!

Men ska försöka stå ut 1an sen får vi se vad jag tycker och tänker man måste ändå ge skolan en chans. Sen är det mycket grunder nu i 1an men hoppas att vi får göra mer avancerade saker sen.

Men det är tiden som får avgöra.

Men när jag tänker efter så har jag ingen aning vad jag ska gå för någon annan skola och skolan är ändå helt okej men konstig.
Men vi får se finns ju alltid något, som att läsa på distans.

April


En hoppträning på Palermo i april.
Saknar värkligen att hoppa Palermo!

April


En hoppträning på Palermo i april.
Saknar värkligen att hoppa Palermo!

Löjligt?

Slut efter 350 år?

Stuteriverksamheten på Flyinge, en institution inom svensk varmblodsavel som firar 350-årsjubileum just i år, har enligt RIDSPORTs källor fått ett ultimatum från sin ägare Flyingestiftelsen - hitta en utomstående entreprenör för avelsverksamheten eller lägg ner inom två veckor!

Enligt uppgift från källor nära ledningen har styrelsen gett företagets VD Marianne Lilja Wittbom och ledningsgruppen i uppgift att hitta någon annan som kan driva hingststationen, sto-verksamheten, semin och EU-stationen vidare med befintlig personal i Flyinges lokaler.

Enligt samma källor är bakgrunden att ATG via HNS (Hästnäringens Nationella Stiftelse) inte är intresserad av att stödja en avelsverksamhet på Flyinge liksom att de minskade anslagen till SLU även får konsekvenser för Flyinge. Styrelsen lär inte ha varit enig i sitt beslut men den korta tiden är inget mindre än ett ultimatum.

Ett ödets ironi är att Flyinge i år lyckats öka sin marknadsandel och få upp sina betäckningssiffror i en marknad som minskat nästan 17 procent i år.

Marianne Lilja Wittbom kan i telefon  till RIDSPORT bekräfta att hon har fått kort om tid till att finna en lösning för just avelsverksamheten men vill i övrigt inte dementera eller bekräfta  detaljerna.
- Vi har länge arbetat för att stärka avelssektorn, den korta tiden att hitta en lösning är en överraskning, menar Marianne Lilja Wittbom.

Hur man hittar en ny partner till en 350-årig verksamhet är inte lätt att säga, men ett sådant sökande bör nog inte begränsas till Sveriges gränser. Kanske något av de större europeiska aktörerna vill ha en svensk filial med EU-station i historisk miljö? Inom två veckor vet vi svaret.

Tycker detta är otroligt fjantigt eller?

Snyggast!


Hämta Palermo

Ska åka ner till skolan i morgon och hämta Palermo.
Kommer inte vara i skolan på ett tag för jag är som sagt sjuk så jag tar hem honom. Vet inte riktigt hur länge han ska vara hemma men funderar tills nästa år.

När man har körtelfeber kan imun försvaret försämras rätt mycket efter man har blivit frisk. Sen blir man nedstämd och man får dålig kondition.
Så det är lika bra att få hem honom eftersom jag får inte antstränga mig så mycket och eftersom han är extra häst så måste jag mocka och sen måste jag rida efter skolan för jag rider Udonja (skolhästen) på skoltider.

Så det blir för mycket för mig nu när jag har gått och blivit sjuk.
Tycker det är jätte jobbigt att man måste tänka på att inte anstränga sig och man kan bli sjuk massa gånger efter sen. Så detta suger!

Lycka ♥


Dagens...

.... favorit låt:

Sakar alla SRG brudar!


VARNING!!!

Jag vet inte om ni såg det pogrammet som gick på tv nu ikväll (19oktober) det gick på TV 3.
Men det var en häst handlare och jag kan bara säga att hon säljer hästar med en annan på Stall
Grevagården om du söker på Zwedland Sporthorses AB så hittar du hästar som är till salu men köp inte hästarna hon Marita luras och ljuger. Hon hade stallet nära mig innan i Dalsjöfors bara några km bort och då hette försäljningstallet Stall CM så om dom här namnet dyker upp:
Stall Grevagården
Zwedland Sporthorses AB
Stall CM
titta bort om du inte vill bli grundlurad och få en skadadhäst.
Ville bara varna så ni vet det och SPRID UT!!!


Kopiera gärna denna texten och skrit ut på din blogg, bdb eller facebook vad som helst.
Tycker detta är väldigt viktigt så SPRID UT!!!


Sova

Ska sova nu.
Ska göra en ny header denna var ju bara tillfällig men ska försöka fixa den. Men mitt Photoshop har kraschat så måste installera om det men hittar inte skivan...
Får väl vara olaglog och ladda ner eller nått.
Men som sagt ska fixa ny design försöka uppdatera mer om roliga saker nu har det bara varit massa gnäll från min sida.

Men lovar att bloggen ska bli bättre!



Sova

Ska sova nu.
Ska göra en ny header denna var ju bara tillfällig men ska försöka fixa den. Men mitt Photoshop har kraschat så måste installera om det men hittar inte skivan...
Får väl vara olaglog och ladda ner eller nått.
Men som sagt ska fixa ny design försöka uppdatera mer om roliga saker nu har det bara varit massa gnäll från min sida.

Men lovar att bloggen ska bli bättre!


Körtelfeber

Har fått körtelfeber...
Det suger eftersom det tar tid innan man blir frisk och jag får inte rida sen efter jag har blivit frisk måste jag ta det lugnt och inte anstränga mig för mycket och det måste jag tänka på hela tiden och det är inte så kul när man är så mycket i stallet på skoltid och jobbar och rider mycket. Måste ta det lugnt som läkaren sa.

detta suger men vad ska man göra??

Nä nu ska jag kolla på Pippi Långstrump och äta glass!

Doktorn

Är hemma i Borås nu och mår jätte dåligt har antaglingen halsfluss ska till doktorn snart så jag ka få lite pencelin.
Palermo är kvar i Varberg mina vänner tar hand om honom under veckan.


Sjuk

Ligger hemma i min lägenhet och är helt död. Har nog alrdig varit så här sjuk i mitt liv vill bara hem!
Som tur tar mina vänner hand om Palermo medans jag är sjuk. Dock rider ingen honom vågar inte låta någon göra det nu för han är rätt galen.

Men jag funderar på att åka hem i morgon till Målsryd jag har igen mat för jag är för sjuk för att cykla till affären.

fml

Stalltjänst

Blä har haft stalltjänst hela dagen är helt sjukt trött nu!
Är hos Matilda nu hon lagar mat till mig :)
Red Palermo idag. Han var lite galen bockade och höll på. Han är lite halft galen nu haha!
Men nu ska jag äta kommentera en massa nu!

Göteborg

Har varit i Götet idag och igår på födelsedags fest. Hade riktigt kul!
Jag hann rida Palermo igår skrittade ut i en fårhage medans alla andra sprag rut och hade kul. Palermo bockade lite och busade runt. Hoppas verkligen inte det hände något med hans ben nu...
Men det kanske är ett gott äcken att han inte har ont är han håller på att bocka så haha!

Idag fick han vila för han hade som sagt lite damp ryck igår och så ska jag försöka linda hans ben lite oftare på nätterna. Jag tar äve lite linement som värmer så han får mer blodcirkulation i benen. Har alltid gjort det efter jag har ridit men jag ska prova att göra det före.
Jag använder Radital gel :)


APL

Jag ska ha APL hos Svante Johansson!

Ska bli riktigt kul att praoa hos Svante :)

Bilder från Varberg

Här kommer det en massa bilder från Varberg :)

Jag och Matilda :)

feeeest

Jag och Matilda i Flyinge på Rolf Göran Clinic

Ninni, Tilde och jag haha!

Hahabjuder på de

Jag och Skogen!

Emelie, Clara och Bea

Jag och Matilda igen!

JAg o Matilda

Matilda och jag tittar på hoppträning i det fina vädret!


HAHA!

På väg till FLYINGE!!!!

Haha söta Madde :)

Malin!

Hello!

Förlåt för den dåliga uppdateringen men jag har ite ens varit hemma på hela veckan i min lägenhet har varit och sovit över hos några vänner varje natt :)
Men jag har haft det bra här i Varberg har haft lite dåligt väder nu denna vecka men idag har det varit underbart väder!

Sen har jag fått en prao plats hos en liten kändis ryttare....
Udra vem det kan vara ;)
Avslöjar detta sen om någon är nyfiken kan iaf säga att det är en hoppryttare som har vuit världscupen i hopping i GHS :))
http://publishme.se/2402471/imagehandler/?go=upload&cb=tinymce.plugins.ImageHandler.cb_map.id_body
Dålig bild men det är en otroligt fin solnegång utanför vårat fönster!

Varberg

Kl 17:00 ska jag ta tåget hem till Varberg igen. Hinner inte rida Palermo idag blir försent men ska upp och göra höpåsar och mocka.
Men i morgon ska jag skritta ut på honom. Är lite svårt att hitta någon att skritta med så måste för det mesta skritta själv som man inte får men Palermo måste ut och det är inte bra om han skrittar på ridbanan hela tiden.

Menmen hoppas man får börja trava snart iaf.

Palermo ♥


dont dream your life live your dream


Kommentar

Fick en kommentar om vad vi gör på dagarna i Varberg.
Först och främs ser vårat schema ut så här:

Sen efter skolan stannar man oftast kvar i stallet och rider eller gör andra saker. Jag måste ju skritta ut Palermo varje dag efterskola så det tar lite tid. Men han vilar på 1 till 3 gånger i veckan max 3. Men om jag inte skrittar ut på honom går jag ut och går med han för att han ska röra på sig.

Men sen efter stallet åker man kanske och handlar sen till någon kompis eller hem. Oftast blir det till en kompis för vi har typ bonde söker fru kvällar/ Idol kvällar och massa annat roligt.
Men sen vissa dagar orkar man inte göra något. Vi startarde våran blogg men alla lärare snokade igenom den och la sig i vad vi gjorde och sådant och dom bara spårade ut och överdrev så vi la ner bloggen blev lite för mycket när dom började skriva ut saker på facebook om vad vi hade skrivit på bloggen och dom kollade oss som om dom vore poliser eller nått. Man fick inte ha sitt liv i fred känndes det som haha! Så vi tyckte det var bäst att lägga ner och det är lärarnas fel att vi gjorde det ;)
Kan kanske skriva mer om det sen någon gång haha! Fast då kanske man får skit om dom läser denna bloggen haha fast det tror jag knappas.

Men vi gör mycket spontana grejer här som att vi åkte till flyinge ett gäng lite sådär fast vi fick en del skit för det även fast vi var sjukanmälda skit skola säger jag bara!

På helgerna kanske man går till någon fest, åker hem eller så tävlar man eller så är man hästskötare,  och ibland typ 2 gånger per termin har man stalltjänst på helgen.

Eller så sitter man på donken och raggar killar så vissa gör haha!

Men jag kan säga en sak jag skulle verkligen inte vara kvar på den här skolan om det inte våre för klassen. Vi har en jätte bra klass gillar den verkligen :)

Har ni frågor fråga på bara jag kan svara på allt 100% ärligt. ;)

Borran

Är hemma i Borås idag. Åkte hem för alla andra hade gjort det så hade inget bättre för mig så jag gjorde klart allt i stallet i morse ochåkte hem vid 11 med tåget. Åker hem till Varberg i morgon. Funderar på att gå på mässan men i så fall måste jag gå själv och det är jag inte taggad på. Men i morgon ska jag skritta ut med Palermo igen han fick vila idag.

Sen på måndag är det dressyr träning ska ha Udoja.

Jag och Udonja

Kingsland vinter

Det har kommit en massa nya vinter nyheter super kul!
Här är några saker jag hade tänkt att köpa :)

Älskar denna mössan från KL ska köpa den så fort jag får pengar :)

KL Pannband aldrig fel :)

Kingsland jackan synd att den ska vara så jävlans dyr :(

Sen skulle det inte vara fel med en massa tröjer från KL:

Ska köpa en del av tröjora på GHS sen då är dom lite billigare också!

Filmer från Varberg:


Haha Jag och Matilda blir nästan påkörda av en buss ;)

Stalltjänst va det ja...

FAIL!!!!

♥♥♥


Dagens vill ha:

Så otroligt snygga!

Laggt ner

Vi har lagt ner Varbergs bloggen för alla lärare och rektor snokade igenom och la ut saker på facebook. Tex när vi åkte tilll flyige så skukanmälde oss eftersom vi han inte ta ledigt så då har dom skrivit ut att vi har fått skolk även fast vi har varit sjukanmälde osv. Så vi kände att lärarna snokade igenom för mycket och vi fick en del skit för vad vi har skrivit osv.
Men orkar inte bry mig *** skola säger jag bara bli bara så arg i bland när dom ska lägga sig i vad vi gör på fritiden och vad vi gör när vi är sjukanmälda så vi la ner bloggen. Vi kanske startar upp den någon dag är allt har lagt sig...

Så nu vet ni detta :)

Senaste....

har inte haft orkan att blogga det senaste men ska skärpa mig med detta.
Jag har det bra här nere i Varberg och på skolan.
HAr även tagit ner Palermo så jag har honom som extra häst.

JAg kan ju prata om onsdagen. Var nere i Flyinge och kollade breeders och Rolf Göran Clinicen. AS GRYM VAR HAN!
Han är helt klart bäst och lärde mig en massa bra saker!
Kan skriva mer om det senare eller en sammanfattning om flyinge eller något om ni vill? :)

Kan ju säga också att jag skrittar Palermo i 40min nu och har gjort det i 1 till 2 veckor nu och ska fortsätta tills vi ska på återbesök till veterinäre de 1 november.

Hoppas verklige att jag får börja trava eller något då!


Clinicen var den bästa clinicen jag har vart på och jag har vart på många!