Löjligt?

Slut efter 350 år?

Stuteriverksamheten på Flyinge, en institution inom svensk varmblodsavel som firar 350-årsjubileum just i år, har enligt RIDSPORTs källor fått ett ultimatum från sin ägare Flyingestiftelsen - hitta en utomstående entreprenör för avelsverksamheten eller lägg ner inom två veckor!

Enligt uppgift från källor nära ledningen har styrelsen gett företagets VD Marianne Lilja Wittbom och ledningsgruppen i uppgift att hitta någon annan som kan driva hingststationen, sto-verksamheten, semin och EU-stationen vidare med befintlig personal i Flyinges lokaler.

Enligt samma källor är bakgrunden att ATG via HNS (Hästnäringens Nationella Stiftelse) inte är intresserad av att stödja en avelsverksamhet på Flyinge liksom att de minskade anslagen till SLU även får konsekvenser för Flyinge. Styrelsen lär inte ha varit enig i sitt beslut men den korta tiden är inget mindre än ett ultimatum.

Ett ödets ironi är att Flyinge i år lyckats öka sin marknadsandel och få upp sina betäckningssiffror i en marknad som minskat nästan 17 procent i år.

Marianne Lilja Wittbom kan i telefon  till RIDSPORT bekräfta att hon har fått kort om tid till att finna en lösning för just avelsverksamheten men vill i övrigt inte dementera eller bekräfta  detaljerna.
- Vi har länge arbetat för att stärka avelssektorn, den korta tiden att hitta en lösning är en överraskning, menar Marianne Lilja Wittbom.

Hur man hittar en ny partner till en 350-årig verksamhet är inte lätt att säga, men ett sådant sökande bör nog inte begränsas till Sveriges gränser. Kanske något av de större europeiska aktörerna vill ha en svensk filial med EU-station i historisk miljö? Inom två veckor vet vi svaret.

Tycker detta är otroligt fjantigt eller?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback